6 Haziran 2012 Çarşamba

Muzlu Pasta

Geçtiğimiz gün bir yakınımın doğum günü için yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istedim. Malum TV'lerde çıkan haberler hazır gıda ve hazır pastane ürünlerine karşı çekinceli davranmamı getirdi. Pasta kreması hariç tüm malzemeler evdeki malzemelerden kullanarak hazırladım. Çok hafif ve yazın sıklıkla tercih edebileceğimiz bir doğum günü pastası. Umarım siz de denersiniz. :)
Malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 pk vanilin
Üzeri için hazır pasta kreması
Damla çikolata
2 tane muz

Yapılışı:
Şeker ve yumurta mikser yardımıyla önce yavaş sonra hızlı iyice çırparız. Ardından elediğimiz un ve vanilini karışıma ekleriz. 20'lik kek kalıbına yağlı fırın kağıdı koyarak soğuk fırına sürülür. 150 derecede yaklaşık 20-25 dk kadar yani üzeri pembeleşinceye kadar pişiririz.

Soğuduktan sonra keki büyük bir bıçak yardımıyla ikiye yatay biçimde keseriz. Üstteki parçayı kenara koyup pasta için istediğimiz (ben muz kullandım) meyveyi dilimleyip gerekli olduğu kadar dizeriz. Üstüne pasta kremasının yarısını koyup üst parçayı kapatırız. Daha sonra geriye kalan pasta kremasını üzerine fotoğraftaki gibi sürüp muz ve damla çikolata ile süsleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları