16 Haziran 2012 Cumartesi

Ovalı Konya Mutfağı Blogger Etkinliğimiz

Mehmet Karahan'ın ve Yağmur'un daveti üzerine ilk kez katıldığım etkinlik olan Ovalı Konya Mutfağı blogger etkinliğinden ve deneyimlerimden bahsetmek istiyorum sizlere. Oğlumu da götürdüm yanımda. O da yaramaz olmasına rağmen orada gayet sakindi. Durumu anlamış olsa gerek. :)
Sefaköy yanyolda olan mekana girer girmez samimi bir hava yakalayıveriyorsunuz. Buna Arzu hanımın ve Mehmet bey'in büyük katkıları var tabi. :) Tüm arkadaşlar geldikten sonra servis başladı. Yemekten önce sündürme denilen tulum peynir ile yapılmış bir fırında etirilmiş peynir geldi sıcak sıcak. :)
Sündürme

Çiğköfte, sündürme ve lezzeti muhteşem çiçek bamya ile yapılmış Konya yöresine ait Bamya Çorbası. :)
Üzüm şırası

1,5 - 2 m uzunluğunda etli pide çeşitleri. :)

Mevlana (peynir ve etli ekmek), ortadaki Kuşbaşılı Ekmek, baştaki ise normal etli ekmek. :) Hepsi muhteşemdi. Ayırım yapmadan hepsini çok beğendim. :)

Bir ara bir garsonun oğluma menü uzattığını çocuk menüsünden hangisi istediğini gördüm. Malum çocuk koşup oynuyor. Çocuklar için çocuk menüsü de düşünülmüş. Oğlum kendi yiyeceğini kendisi seçti. :)

Sacarası denilen dondurma eşliğinde sunulan bu eşsiz tatlının tadı hala damağımda. Oğluma yedirirken fotoğraflamışlar. :)
 
Çocuklar için düşünülmüş oyun parkı da oğlumun oynaması için süper oldu.

Ayrıca Bulgurium'dan çeşitli ürünlerin olduğu bir poşet hediye ettiler. :)

Bu etkinlikte emeği geçen Mehmet Karahan (gurmem), Ovalı halkla ilişkiler sorumlusu Arzu Hanım, sosyal medya sorumlusu Erdem bey'e ve beni bu güne dahil eden canım Yağmur'a çok teşekkür ederim.

3 yorum:

  1. Canım aramızda olduğun için bende çok mutluyum. Öpüyorum, selamlar. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir gelin görümce ilişkisi maşallah...daha önce konyadamıydınız Bestecim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tülin abla. Öyleyiz şükür. Bu bir blogger etkinliği idi. Küçükçekmece / İstanbul tarafında. :) Yolunuz düşerse İstanbul'a tavsiye ederim. Sevgiler..

      Sil

Dostlarımın güzel yorumları