12 Ekim 2013 Cumartesi

Çin pilavı

pilav tarifleri, çin pilavı, çin pilavı nasıl yapılır?, pilavlar, değişik tarifler, pirinç pilavı, değişik pilav tarifleri,
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç (büyük marketlerde çin pirinci olarak ince uzun bulabilirseniz tercih edebilirsiniz.)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı mısır
1/2 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon

Hazırlanışı:
Bir tencereye yağ ile birlikte pirinci atarak kavuruyoruz. 2-3 dk kadar kavurduktan sonra üzerine 4 su bardağı su ekliyoruz. Limonu pilavın beyaz kalması için tencereye sıkıp koyuyoruz. Üzerine tuzu atıp karıştırıp kapağını kapatırız. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiririz. Pişirdikten sonra mısırı ekleyip ocağı kapatıyoruz. Dereotunu temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyıyoruz. Ve pilava ekliyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları