15 Ekim 2013 Salı

Karaköy Poğaçası (Pastane Poğaçası)

poğaça tarifi, karaköy poğaçası, hamurişi, kahvaltılık poğaça tarifi, pratik poğaça
Malzemeler:250 gr tereyağı
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt (ılık olacak)
1.5 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 kg un

Hazırlanışı:
Tereyağını eritip ılımaya bırakın. Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritin. Hamur kabına mayalı karışımı tereyağını ve un hariç tüm malzemeyi koyun ve karıştırın. Unu da az az ekleyerek homojenik bir karışım elde edin. Bu karışımı 15 beze halinde parçalara ayırın. Tam 15 adet poğaça çıkacak. Bezeleri avucumuzla yuvarlak hale getirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bıçak yardımıyla üzerini çizin. Üzerine ayırdığımız bir yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları