10 Mayıs 2014 Cumartesi

Elmalı Kurabiye

elmali kurabiye, kurabiye tarifi, 5 cayi tarifleri, elmali tarifler, elmali turta, pudra sekerli kurabiye, elma puresi, elmali hamurisi
Malzemeler:
Harcı için:
5 adet orta boy elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Hamuru için:
1 paket margarin
1 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine un (kulak memesi kıvamına gelecek kadar)


Hazırlanışı:
• Elmayı rendeliyoruz. Şekeri ile birlikte bir tencerede pişiriyoruz. Tarçını ekleyip kapatıyoruz.
• Hamurunu hazırlarken un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyip kıvamını verin. Elimizin ortasına ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru yuvarlayıp bastırın. Yaklaşık çay tabağı büyüklüğüne gelince hamur içine 1 tatlı kaşığı kadar harcı koyup fotoğraftaki gibi katlıyor ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Yalnız pembeleşmeyecek. Çünkü o zaman çok kıtır ve kuru olur. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları