12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kaşarlı Patates

En sevdiğim sunumlarımdan bir tanesi. Hem sofralarda göz dolduruyor hem de lezzet bakımından her misafirimin gözdesi. Ayrıca çokta hafif bir tadı var. Tavsiye ederim. :)
patatesli tarifler, patates salatasi, patates sunumu, kasarli patates, patatesin en şık hali, salatali patates, yogurtlu patates, soslu patates, tereyagli patates, kasarli patates tarifi, 5 cayi tarifleri,
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
150 gr taze kaşar
3 tatlı kaşığı süt
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

İç harcı:
1 tutam dereotu
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 adet salatalık
1/2 çay kaşığı pulbiber
3 diş sarımsak

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası


Hazırlanışı:
• Patatesleri bir tencerede iyice haşlayın. Sonra soyup rondo ile iyice ezin. Üzerine mikserden geçirdiğimiz kaşarları ekleyip tekrar rondodan geçirin. Süt ve baharatları ekleyip karıştırın.
• İç harcı için dereotunu, sarımsağı ve salatalığı ince kıyın. Üzerine mayonez, yoğurt, pulbiber ekleyip iyice karıştırın.
• Üst sosu için tereyağını minik bir tavada eritip üzerine salçayı atıp kavurun. Ama çok kavurmayın. Yanmasın. Acı bir tat bırakır.
• Patatesleri elimizle top haline getirip ortasını baş parmağımızla çukur açın. Servis tepsinine tek tek dizin. Tatlı kaşığı ile üzerine iç harcını ekleyin. En son sosunu çay kaşığı ile dökün ve servis yapın.

Afiyet olsun. :)

2 yorum:

  1. Harika görünüyor,eminim lezzetide süperdir,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik ve lezzetli bir tarif. Tavsiiye ederim. :) Sağolasın.

      Sil

Dostlarımın güzel yorumları